Nemi gyógyászat, bőrrák megelőzés, általános bőrgyógyászat

Kémiai hámlasztás gyümölcssavval

Budapesten és Székesfehérváron is elérhető!


Napjainkban a kozmetikumok között az ún. AHA tartalmú készítmények fénykorukat élik. Az AHA rövidítés alfa- hidroxi-savat jelent, melyek gyümölcsökben és egyes élelmiszerekben fordulnak elő. A kozmetológiában legelterjedtebben használt gyümölcssav a glikolsav, mivel szerkezetét tekintve a legkisebb méretű és legjobban felszívódó, legbiztonságosabban használjható az alfa-hidroxi-savak közül. 

 

 

 

 

 

 

Milyen bőrproblémák esetén javasolt a gyümölcssavas mélyhámlasztás? 

Hegek, pattanásos bőr, tág pórusok, májfoltok, gyulladás utáni pigmentfoltok, fénykárosodott bőr és ráncok kezelésére, arcbőr fiatalítására, megújítására. 

Az AHA-k nemcsak a hám szarurétegében, de mélyebb hámterületeken és a hám alatti ún. irhában vagy dermisben is jótékony szerkezeti változásokat okoznak 

Rendelőnkben a kizárólag orvos által használható 70%-os gyümölcssav koncentrátumot (glikolsav) használjuk a bőr megújítására. Az eljárás alapja a glikolsav mélyhámlasztó hatása, mely alkalmas hegek, pattanásos bőr, tág pórusok, májfoltok, gyulladás utáni pigmentfoltok, fénykárosodott bőr és ráncok kezelésére. 

A kezelés során magas koncentrációjú savat viszünk fel a bőrre, hogy a hámréteget és a hám alatti irha felső rétegét eltávolítsuk, gyógyulás után új hámsejtek képződnek, így a bőr simább és fiatalosabb lesz. Minden bőrtípusra használható, jól tolerálható és a hámlasztás folyamata a kezelőorvos által jól irányítható. Ugyan előfordulhat az intolerancia és allergia kialakulása a glikolsavval szemben, de ez már a hámlasztás előtti előkezelés során alkalmazott alacsony (12%-os) glikolsavas krém használata során kiderül. 

A kezelés előtt 1 hétig a páciens otthonában előkezelést végez 12%-os glikolsavas krémmel, melyet éjszakára kell felvinni a kezelendő területre. Szappan használata nem ajánlott, mivel ez semlegesítheti a glikolsavat. Nappalra már ekkor nagyon fontos magas faktorszámú fényvédő rendszeres használata, a napfény lehetőség szerinti kerülése. 

A kezelés során a 70%-os glikolsavat applikátor segítségével visszük fel a hámlasztandó bőrfelületre. A savat a bőrelváltozás és a beteg bőrtípusának függvényében hagyjuk fenn hosszabb-rövidebb ideig. Az első alkalommal ez 2 perc, amit a későbbi kezelések során 1-1 perccel növelünk. A megfelelő idő elteltével a savat közömbösítő oldattal lemossuk, hidratáló, fényvédő krémet alkalmazunk. A kezelés után előfordul enyhe bőrpír és kisfokú égő érzés, ami rendszerint pár óra alatt megszűnik. A kezeléseket érdemes 6-8 alkalommal megismételni egy hetes szünetekkel. Egy év alatt 2 6-8 kezelésből álló kúra javasolható a kívánt hatás elérése és fenntartása érdekében. 
A kezelések alatt a 12%-os glikolsavas krémet már nem szabad használni, a kúra alatt és utána több hétig nagyon fontos a szigorú fényvédelem, 50+ faktorú fényvédőkrém rendszeres használata. 

Mikor nem javasolt a glikolsavas mélyhámlasztás? 

Terhesség és szoptatás idején, herpeszes folyamat, keloid hajlam esetén és Roaccutan nevű gyógyszer szedése idején ill. az azt követő 6 hónapban a kezelést nem ajánljuk. 

További információ: www.rancok.hu www.pattanas.net

Bejelentkezés kezelésre

Telefon: 06-70/597-8111 
E-mail: borgyogyasz@gmail.com